U bevindt zich hier: Bands/Muzikanten > Joy > Gus Visschers

Gus Visschers

Speelde in:

The Rats
The Label Band
Joy 1977 t/m 1978.
The Sullivans 1983 t/m 2002
Oh Fourty Five

Herinnering(en) over deze periode(s):
Gus Visschers; in de vorige eeuw geboren en nog steeds wonend in Stein. Al vanaf de jaren '60 bezig in diverse bandjes. Eerste band was The Rats uit Stein. Daarna volgden voor Joy nog The Label Band uit Doenrade met o.a. P. Witlox (naar Hurricane gegaan) en bassist Wiel Stelten (naar Lee Sound).

De Joy periode: Vlak voor kerstmis in Dec 1976 kwam Jean Innemée bij mij thuis om te vragen of ik als bassist kon invallen bij Joy voor een optreden in De Molenbron in Limbricht (januari 1977). Hun vaste bassist Jos was voor dat optreden verhinderd. Ik had geen basgitaar en had nog nooit een basgitaar in handen gehad. Jean wilde me overhalen om toch met Joy mee te doen voor een optreden dat via Mosam was geregeld. Hij had een basgitaar bij zich en ik kreeg een paar dagen de tijd om wat te oefenen. Zo gezegd zo gedaan. Het repertoire kwam ook tevoorschijn en als ik maar op de akkoorden kon bassen dan was dat al voldoende. Het zou een belangrijk optreden worden in Limbricht en er kwam iemand kijken voor meerdere optredens te boeken in Luxemburg.

Flink de vingers over de snaren laten gaan maar het optreden was uiteraard geen groot succes. Eigenlijk logisch, zo kort voor een optreden. Maar........ het klikte wel tussen Henny, Willy, Frans, Jos en mij. Ik werd gevraagd om bij Joy in de band als sologitarist te gaan spelen en zo is het begonnen. We speelden eigenlijk zo'n beetje overal. Van Herberg de Troost in Heibloem tot de Expohal in Bunde.Van Laarbruch tot Rheindalen. Van de Extase in Echt tot in Reuver in de Nonopole. In Baesweiler hadden we een maandkontrakt – afwisselend orkest en dan weer DJ ertussen in. Repetities vonden plaats in de Beatrixhaven waar meerdere bands van Mosam repeteerden. Het was een leuke tijd en de samenwerking met bandleden was wel in orde. Toch kwam er voor mij ook een einde bij Joy begin 1978. Henny en Jos stapten ook uit de band. Willy en Frans gingen verder met Joy.

Voor de verdere rest me nog te zeggen dat ik ook nog een tijdje (speelde toen in 2 bands) met de Eijsdense Outlaws heb gespeeld. Meestal had ik bij een vaste band nog wat optredens met een klein orkest dat speelde op bruiloften en partijden zodat daar een centje meepakte dat welkom was. Ook was er nog die platenwinkel die ik 5 jaar heb gehad en gestopt ben omdat men overal ging kopieëren en de CD in opmars was. Toch een leuke tijd gehad en altijd met muziek bezig. Dit was in de jaren '80.

The Sullivans uit Stein was de band waar ik het langst bij heb gespeeld. Een groep uit de jaren '60 maar weer begonnen in 1983 in een andere bezetting. We speelden de sterren van de hemel in kroegen, zalen en tenten tot in de Hanenhof toe (samen met Rolling Beats). Hoewel we voornamelijk een sixties band waren met soms een knipoog naar wat latere jaren speelden we 13 jaar achter elkaar in Elsloo voor een Soulreünie. Met flink succes want de laatste 4 jaar moesten we uitwijken naar een veel grotere zaal. Een live CD werd ook gemaakt met een mobiele studio die op verschillende locaties kwam opnemen. Totdat hier in 2002 ook een einde aan kwam. Speelden ons laatste echte optreden in het Maaslandcentrum in Elsloo met o.a. De Moonshots, Moel 2 de Rolling Beats in een uitverkochte zaal. We hebben wel nog eens een reünie optreden gehad.

Wat doe je anno 2016 nog? En ben je nog actief in de muziek?
In deze eeuw heb ik een 5 tal jaren gespeeld in de band Oh Fourty Five (knipoog naar de 45 toeren single) uit Hoensbroek. Met o.a. Nikola Sakic (gitaar), Joop Stevens (slagwerk), Roy de Jong (basgitaar) en zelf op gitaar en keyboard. Roy en Joop spelen nu in de band Yesterday. Ikzelf speel ik nog met een bandje uit Rekem. Voornamelijk sixties. Hier speel ik gitaar, keyboard en zing een aantal nummers. Eerst met 4 personen, vandaag de dag met 5.

En dan speel ik ook nog in een funband die zich Effe Preuve noemt en uit Stein komt. We spelen van alles wat op een leuke manier en af en toe wordt er een act bij de song gedaan. Zoals o.a. Bij de song van Nena – 99 Luftballons – worden dan ook meestal 99 ballonnen met helium gevuld en de lucht ingelaten of dat nou in een kroeg of een buitenoptreden is. En nog meer van dat soort gekke dingen.

In de loop van de jaren heb ik heel wat gitaarversterkers gehad variërend van Fender Tremolux, Elk, Earth, Sessionnette, een paar Marshalls, Music Man, Fender Chorus 8080 en nog wat. Vandaag de dag hoeft het gewicht niet meer zo zwaar te zijn. Momenteel repeteer ik op een kleine Vox en op de bühne gaat een Blackstar HT 20 buizencombo mee. Lekker geluid en met wat doorkoppelen kom je een heel eind.
Gitaren waren een paar Hagströms, Yamaha, Welson, Gibson SG, Ibanez, Dean (acoustisch), Fender Stratocaster en een Gibson Nighthawk. De laatste 2 worden bij optredens gebruikt. Keyboards ben ik begonnen op een kleine Roland en nadien een paar Yamaha's. Sinds een jaar of 4 geef ik voor beginnende leerlingen keyboardles op een muziekschool.