U bevindt zich hier: Bands/Muzikanten > Spirit > Marc Donkers

Marc Donkers

Speelde in:

Spirit: 1975
Boulevard
Leon Haines Band
Game
Strada
Sylhug Jazz Combo
Matchbox
The Needles


Herinnering(en) over deze periode(s):
Op zeventienjarige leeftijd begon ik als bassist te spelen in Spirit. Wij kwamen al heel snel onder contract van Mosam te spelen. Veel op vliegbasissen in de grensstreek gespeeld en de dansgelegenheden/disco's van Limburg. Enorm genoten van deze periode. Met Windmill (Partner) als coachingsband hebben wij allemaal veel kunnen leren in de muziek. Uit deze periode stamt ook de nog altijd durende vriendschap met (school-)band genoot Guus.
In de jaren hierna speelde ik in de Sittardse band Boulevard met o.a. Karel Verspaget, Frits en Denice Lamers, Paul Voncken, Jo van der Beek, René Giesberts (✝ 2016). De bas ging in de kast en gitaar, saxofoon en keyboards kwamer hiervoor in de plaats.
Na mijn studie aan de Kunstacademie Grafische Vormgeving werd ik door Leo (waarmee het nummer I wanna see you now tot stand kwam) bij de Leon Haines Band gevraagd. Een heel plezierige samenwerking met Loek Heijster, Jean Lemmens, Henk van Schijndel en Leo Haine.
Met de Game (Grevenbicht) heb ik de daarop volgende vier jaar dwars door Nederland gekrost. Deze periode was enorm leerzaam om als extra muzikant de 'detail' partijtjes te kunnen spelen. Met gitaar, saxen, keyboards en zang sprong ik fanatiek over het podium. Vele uren in de vrachtwagen en auto hebben ik met Jack Thomassen, Silver van Neer, Martin Jaspers, Henk Mennens, Garry Golding en John Maassen doorgebracht. Hard werken iedere maand en enorm veel lachen. De periode na de Game stond meer in het teken van mijn gezin en het bedrijf dat ik gestart was. In deze periode kon ik niet zonder muziek dus ben ik wel in allerhande bandjes blijven spelen.

Wat doe je anno 2016 nog? En ben je nog actief in de muziek?
Momenteel repeteren we met de band The Needles (vanwege onze inmiddels enorm elegante lijven uiteraard) en proberen aan eigen composities te werken. Een band met leden uit de oude Mosam tijd mag ik wel zeggen. Leo Haine, Wiel Bronzwaer, Jo van der Beek, Henk van Schijndel en ik zei de gek. De tijd gaat leren of we nog eens door Amerika gaan toeren :)